Fra lek til yrke
Anthony Andersen ble født 10.04.1929 på Spydeberg, men ble adoptert og vokste opp på Kampen i Oslo. Som fireåring begynte han å modellere små figurer i plastalina, som hovedsaklig var det han hadde å leke med. Da han ble eldre gikk leken over til yrke, og plastalinaen ble erstattet med leire.
Allerede som 16-årig han hadde han sin første utstilling i Steen & Strøm, og da han var 17 år kom han inn som yngste elev på Kunst og Håndverk. Der tok han utdannelsen som industridesigner. Han designet senere Norges første brukskunst tekanne (t.h.) som nå står på Det Norske Industrimuseum. Videre hadde han i mange år utstilt sine verk på Kunstnernes Hus i Oslo. Kjent er også de mange lampene han lagde kalt "Tony-lampen". De var i sin tid veldig populære og ble blant annet kjøpt inn av flere ambassader. Anthony var også lærer i 25 år for Friundervisningen i A.O.F.
Diplom fra Triennalen i Milano
Anthonys brukskunst og figurer gjorde ham også kjent utenlands. I Sverige ble han innkjøpt av Kunstforeningen i Stockholm og han hadde flere separatutstillinger i Gamle Stan. I 1954 var han med på den renomerte design- og kunstutstillingen "Decima Triennale di Milano" der aktuelle kunstnere fra hele verden var med. Noen av hans verk kom også til USA der de var med på en tre år lang vandreutstilling.
Selv etter at han ble pensjonert produserte han en mengde figurer og relieffer i tillegg til å holde flere kurs i moddelering. De mest omfattende arbeidene var relieffer på til sammen seks meter som henger i Re kommmune, i tillegg til store sjakkbrikker (les mer under "Sjakk"). Noe av hans beste verker kan også ses i hovedstuen på Radisson-SAS-hotellet på Beitostølen.